Над 1000 банскалии и приятели на зимния спорт от цялата

...
 Над 1000 банскалии и приятели на зимния спорт от цялата
Коментари Харесай

1000 на протест в Банско за втори лифт

 Над 1000 банскалии и другари на зимния спорт от цялата Благоевградска област излязоха нощес на митинг на основен път Е-79 край Симитли, при разклона за Банско. За към 15 минути придвижването по интернационалния път беше спряно. С лозунги „ Българите против зелената мафия “, “Последна година без втора кабина “ и викания „ Всеки ден ще е по този начин до кабинката “ те се оповестиха против „ продължаващите безобразия на зелената мафия ”, която стопира развиването на района.
 Гражданите от пиринския край упорстват най-сетне да бъде взето решение, уреждащо построяването на втори въжен превоз в Банско и развиването на ски-зоната.

В митинга се включиха кмета на Банско Георги Икономов, както и кметовете на общините Сандански, Струмяни, Петрич, Разлог, Симитли и Якоруда. На митинга бяха и народните представители Александър Мацурев и Атанас Стоянов.



 

 

 

„ Кметовете на цяла Благоевградска област застават зад идеята “Банско ”! Независимо от своята партийна принадлежност кметовете поддържат абсолютно развиването на ски зона Банско! Защото знаят, че това е занаят, това са работни места и разцвет за целия район и аз им благодаря! Чий глас би трябвало да бъде чут?!? Чии ползи би трябвало да бъдат предпазени?!?Докога шепичка хора, непредставляващи никой с изключение на себе си, защитавайки само небългарски ползи, ще пречат на развиването на цялостен един район?Време е за решения! “, сподели пред всички протестиращи Георги Икономов.



 

 

Хората от пиринския край дадоха ултиматум на ръководещите до 22 декември. Ако до тази дата няма резултат, те ще блокират пътища и граничните пунктове Кулата, Илинден, Златарево и Станке Лисичково.

В същото време в столицата на митинг излязоха 50-ина екозащитници, които са изрично срещу втори въжен превоз в Банско и срещу проектите за смяна на концесионния контракт за ски зоната.

Виж всички публикации от Румен Жерев-->
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР